Клуб борилачких спортова „Стефан Душан Силни“ из Бајине Баште постигао је леп успех на недавном првенству Србије у сандa борбама одржаном у Сомбору. На првенству су осим представника Србије, учествовали су и такмичари из Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе. Три члана бајинобаштанског клуба домогла су се медаља а златну је освојио Александар Карадаревић. Он је у полуфиналу у две рунде савладао, једногласном одлуком судија, Данијела Банића из Сомбора, а у финалу Ивана Карановића из Бача.

Освајачи медаља на првенству Србије Фото: Дрина Инфо

Освајачи медаља на првенству Србије Фото: Дрина Инфо

- Ово је мој најзначајнији успех а уједно је то и најзначајнији успех клуба „Душан Силни“. Био сам у форми тако да противницима нисам остављао шансу да изборе борбу у три рунде. Сваки пут било је 2:0 за мене. Три медаље са државног првенства биће нам мотив да још боље радимо и да повећамо број наших такмичара – каже Александар Карадаревић.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Јуниору Сретену Јокићу припала је сребрна медаља као и сениорки Марини Павловић. Он је наступао у категорији до 70 килограма, а Марина у категорији до 65 килограма. Тренерску дужност у клубу обављају Стефан Аћимовић и Александар Карадаревић. У руководству су председник Милан Тришић, потпредседник Богољуб Радивојевић и секретар Јован Милић.

Богољуб Радивојевић, потпредседник клуба "Душан Силни"

Богољуб Радивојевић, потпредседник клуба „Душан Силни“ Фото: Дрина Инфо

- Свака част нашим такмичарима, достојно су репрезентовали клуб и општину Бајина Башта. Ово ће нам бити стимуланс да још боље радимо и још више освајамо медаља. Иначе, клуб постоји четири године. Пре три године смо постали чланови Кик бокс савеза Србије а од ове године смо примљени и у Wu Shu савез Србије за санду – каже Богољуб Радивојевић, потпредседник клуба „ Душан Силни“.

Клуб тренутно броји 50 активних чланова.

Ова вест је прочитана 2165 пута.