Као и претходних година у Бајној Башти ће се одржати низ манифестација којима се обележава Дан државности Србије. Ове године поводом српског националног празника очекује нас традиционално Сретењско гусларско вече, рок концерт, подела поклона у Туристичком инфо центру као и могућност да посетите занимљиву изложбу у градској галерији.

ТИЦ Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

ТИЦ Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

Већ неколико година на Сретење се одржава велико гусларско вече у градском биоскопу а овај пут публици ће се представити девет гуслара и изворна група „Пеар“. Почетак програма је у 19 часова а улаз је слободан.

Фото: Промо

Фото: Промо

У каснијим сатима истог дана у Дому омладине се одржава рок концерт на коме наступају групе Баобаб из Ариља и Flow из Бајине Баште. Концерт почиње у 22 часа а цена улазнице је 200 динара.

Фото: промо

Фото: промо

Уобичајено као и сваког Дана државности 15. и 16. фебруара у празнично декорисаном Туристичком инфо центру приказиваће се програм са тематиком из српске револуције а посетиоцима поклањати пригодни поклони. Поводом празника у Инфо центру је постављен и нови пано за фотографисање са поздравима из Бајине Баште.

ТИЦ Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

ТИЦ Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

У предвечерје празника се у Галерији Установе Култура отвара изложба фотографија и цртежа традиционалног градитељства под називом „Последњи чувари Подриња“ па ће сви гости Бајине Баште имати прилику да за време празника посете ову занимљиву поставку која нам доноси дух прошлих времена овог региона.

Током овог празничног мини одмора у суботу, 17. фебруара, у организацији Установе Култура очекује нас и концерт Дејана Цукића. Свирка почиње у 21.30 а цена улазнице је 200 динара.

Дрина Инфо