Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је у понедељак (12. фебруара 2018. године) у Косјерићу да ће Влада учинити све како би била сервис и подршка породичним фирмама, оценивши да се на њима базира локални економски развој, али и целокупни развој Србије.

Извор: Википедија

Извор: Википедија

Брнабић је, након обиласка предузећа за производњу бакарног фитинга Кепо д.о.о, преноси сајт Владе, истакла да се локални економски развој мора базирати на подршци породичним фирмама, јер не треба очекивати да у сваку општину у Србији дође велики инвеститор.

Током посете Косјерићу, премијерка је разговарала и са руководством ове треће по задужености општине у Србији.

Брнабић је посетила и Ваљаоницу бакра Севојно, те се састала и са менаџментом компаније, руководством града Ужица и градске општине Севојно, где је још једном подсетила да би економија Србије требало да се заснива на локалној привреди. Међутим, рекла је, неће се одустати ни од довођења страних инвеститора.

- Ипак, морамо све више да се ослањамо на локалну привреду. Ужице је добар пример за то са динамичном привредом и компанијама Први Партизан, Имопл Севал и Ваљаоница бакра. Влада ће такве фирме, заједно са министарством привреде подржавати – рекла је Брнабић током боравка у Ваљаоници бакра, која је интегрални део наменске индустрије.

Председник Еаст поинт холдинга у оквиру кога послује Ваљаоница бакра, Небојша Ћирић, рекао је да је ова компанија један од највећих добављача Првог партизана, Крушика и Слободе.

Ваљаоница бакра, која запошљава 1.100 радника, имала је прошле године извоз од око 100 мил ЕУР и нето девизни прилив у буџет Републике Србије од 60 мил ЕУР. Ове године планом је предвиђена производња од 24.000 тона различитог асортимана производа, преноси Тањуг.

Извор: www.ekapija.com

Ова вест је прочитана 380 пута.