Од другог до четвртог фебруара 2018. године одржава се 45. Европско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре у каратеу у Сочији. Међу репрезентативцима Србије који су данас допутовали у Русију је и Јован Његић из Карате клуба „Омладинац“ из Бајине Баште. Његић ће се такмичити у конкуренцији млађих сениора у борбама у категорији -75 килограма.

У категорији у којој се такмичи млади каратиста из Омладинца наступа 35 каратиста а њихова имена и одакле долазе можете погледати овде. Недеља је дан који је одређен за такмичења млађих сениора на првенству Европе па ће тада своје борбе имати и млади репрезентативац из Подриња. Петак је дан за такмичење кадета а субота за надметање јуниора на Европском првенству.

Његић са тренером Ордагићем и председником Спорског савеза Србије на припремама репрезентације Фото: Дрина Инфо

Његић са тренером Ордагићем и председником Спорског савеза Србије Давором Штефанеком на припремама репрезентације Фото: Дрина Инфо

Из КК „Омладинац“ кажу за Дрина Инфо да је сам наступ на првенству Европе велики успех како за Јована тако и за клуб, као и за бајинобаштански спорт уопште. Чињеница да је карате постао олимпијски спорт даје додатну тежину свему овоме. Јован је заиста вредно радио, имао по два тренинга дневно, изузетно  много је напредовао у последње време и овај наступ у Сочију је права награда за уложени труд. Знамо да ће он дати максимум у свом наступу а коначан резултат ће поред тога зависити и од жреба и као и увек потребне мало спортске среће.

Председник КК „Омладинац“, Миленко Ордагић каже да захвалност дугују и Карате федерацији Србије и господину Славољубу Пиперу, председнику федерације, који су омогућили врхунске услове за припреме свих потенцијалних репрезентативаца.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 872 пута.