Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да би волео да види текст протесне ноте коју је Хрватска упутила Србији због изложбе „Јасеновац, право на незаборав“ у Уједињеним нацијама у Њујорку и да се пита „да ли је то могуће“, будући да су историјске чињенице у вези са тим логором сасвим јасне.

„То је као када би неко ко би писао протесну ноту Јеврејима што су обележавали дан Холокауста, а да та нота стиже из Немачке“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Александар Вучић насловнаОн је додао да разуме што са Хрватском не можемо да се сагласимо око онога што се збивало пре 27 година, али да не може да разуме што не можемо да се сагласимо око онога што се збивало пре 72,73 године.

„Посебно, јер ми се чини да су ту историјске чињенице сасвим јасне“, нагласио је Вучић.

Он је истакао да нема начина да се Срби натерају да забораве да постоји страдање свога народа, страшни геноцид и језиве злочине почињене на простору Босанске крајине, Херцеговине али и Лике, Баније и Кордуна, који је контролисала некадашња НДХ.

„То је стварно немогуће, јер би злочин био заборавити, али и не подсећати у будућности на страшне злочине који су се догодили – баш да се никада не би поновили и да се никад не понове ниједном другу народу“, истакао је Вучић.

ВУЧИЋ: ИМАЈУ САМО ДВЕ ТЕМЕ-КАСУ И РУШЕЊЕ ВЛАДЕ И ПРЕДСЕДНИКА

Председник Србије Александар Вучић оценио је вечерас да опозиција, пред изборе у Београду, има само две теме – једна је каса, а друга како да руше председника и Владу Србије.

Вучић је, у изјави за ТВ Пинк из Истанбула, на констатацију да је опозиција на предизборном скупу данас највише говорила о његовом одласку са власти, упитао „о чему би друго говорили“.

„Не разумем да је неко мислио да ће нешто друго да буде програм. Као што сам се насмејао на оних 15 тачака. Другачији коментар не можете да изнесете“, подвукао је он.

Такви су програми писани 1991. и 1992. године, нагласио је Вучић додајући да су полуписмени и не значе ништа.

„Разумео сам да је једина тема да они постану премијери, да владају земљом, јер град Београд њих није интересовао. Имају две теме – једна каса, а друго како да сруше председника и владу“, истакао је Вучић.

Он је указао да то нема везе са законом наше земље, а ни са реалношћу.

Рекао је да га не погађају критике опозиције додајући да се радује што Србија напредује.

„Зато се радујем успеху у Краљеву, што ћу моћи да одем пред Краљевчане да после неких десетина фабрика који су други уништили, одузели радна места, коначно буде отворена нова фабрика. Град ће тако имати више новца у буџету, моћиће да улаже у школе, домове здравља, вртиће, паркове за Краљевчане.

Због тога сам срећан и то су ставри које мене занимају. Различите су нам ствари интересовања. Нека остане тако и у будућности“, закључио је председник.

Извор: Искра

Ова вест је прочитана 380 пута.