И ове године у основним и средњим школама са подручја бајинобаштанске општине одржане су приредбе, ломљен је славски колач, додељивана су признања заслужним просветарима и ученицима, испраћани су у пензију радници који су стекли услове за то поводом школске славе Савиндана.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

У ОШ “Свети Сава“ уз приредбу у и славски ручак, дружење са пензионерима, промовисан је 11. број школског листа „Светосавац“ који наставља традицију ранијег листа „Мозаик“. На приогодан начин испраћени су у пензију административна радница Вера Митровић и помоћна радница Милена Николић.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Свечано је било и у ОШ „Рајак Павићевић“. Приредбу су пропратили бројни гости међу којима су били председник општине Радомир Филиповић, директори јавних и приватних предузећа, бројни спонзори и донатори те школе. Славски колач изломили су директор школе Драган Ресимић и угледни привредник Сретен Аћимовић. На славском ручку били су пензионери те школе. Свечано је у пензију испраћена административна радница Рада Синан.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

У ОШ „Стеван Јоксимовић“ Рогачица у току приредбе директор Раде Јездић уручио је захвалнице спонзору Видану Симићу, професоркама Бранки Дамљановић, Александри Нешковић и ученику Лазару Вујетићу. Свечано је било и у ОШ “Душан Јерковић“ из Костојевића. Уз славље уприличен је испраћај у пензију шефа рачуноводства Мила Ђорђевића.

У част Дана Светог Саве у Гимназији“Јосиф Панчић“ и Техничкој школи је приређена изложба академског сликара Обрада Јовановића. Одржана је свечана академија, а у пензију су испраћени просветари Техничке школе Љубиша Павловић и Срећко Басиста.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 729 пута.