У првој утакмици другог дела првенства Прве МРЛ група запад кошаркаши Студента из Бајине Баште забележили су велику победу против екипе Раднички 1950. Резултат је био 80:78 а по четвртинама 25:13, 17:14, 19:17 и 19:34.

СТУДЕНТ

Сигурно су домаћи играчи отворили утакмицу и серијом 7-0 натерали госте из Крагујевца да затраже први тајм-аут. Ни после минута одмора ништа се значајно није променило на терену а Бајинобаштани су наставили са сигурном игром и градили предност која је на крају прве четвртине износила 12 поена.

У другом квараталу виђена је изједначена кошарка, али Подринци се пред само полувреме боље сналазе и додатно увећавају предност која је износила на полувремену 15 разлике.  Друго полувреме боље отварају гости из Крагујевца који су заиграли знатно агресивније у одбрани и брзо се спуштају испод 10 разлике. То ипак није пуно утицало на домаће играче који поново проналазе добар ритам у нападу, одбијају налет гостију из Крагујевца, овај део утакмице решавају у своју корист и пред последњих 10 минута улазе са 17 поена предности.

Изгледало је да је утакмица решена међутим Крагујевчани су заиграли знатно агресивније у последњем кварталу и са неколико тешких погодака за три поена хватају резултатски прикључак и долазе до нерешеног резултата. Тада на сцену ступа Мајсторовић који са две везане тројке доноси 6 поена предности. Успели су гости  и на ово да имају одговор и да дођу на 9 секунди пре краја до нерешеног резултата 78:78. У последњем нападу лопта је ишла на Марковића који је изнудио 2 слободна бацања, успешно  их реализовао и донео нову предност. У преосталих 8 секунди гости из Крагујевца су имали напад али су лоше  организовали напад и упутили шут са преко пола терена који је завршио далеко од коша.

Након овог кола Бајинобаштани су поправили свој пласман на табели и попели се на високу 4. позицију. У наредном колу играчи Студента гостују екипи Прве Петолетке из Трстеника коју су у првом делу првенства савладали на домаћем терену.

Играчи, стручни штаб и управа Студента се захваљују публици која је дошла да их подржи  на овом мечу и позивају их да дођу у још већем броју за два викенда када у Бајину Башту долази екипе Параћина.

Ова вест је прочитана 776 пута.