Бајинобаштански каратиста Јован Његић учествоваће на 45. Европском првенству у каратеу које се одржава у Сочију од 02. до 04. фебрауара. После седмодневних припрема на Тари од 22. до 29. децембра и јануарско контролног турнира у Самобору у Хрватској, направљен је коначан списак путника за Сочи, на коме се нашао и млади Бајинобаштанин.  Јован Његић ће Србију представљати у категорији млађих сениора -75 килограма.

У КК „Омладинац“, у коме Јован већ годинама тренира, са нескривеним одушевљењем су примили ову вест.

- Морам да истакнем да је ово заиста велики успех како за Јована и наш клуб, тако и за бајинобаштански спорт уопште. Сама чињеница да је карате постао олимпијски спорт даје додатну тежину свему овом. Јован је заиста вредно радио, има 2 тренинга дневно, изиузетно  много је напредовао у последње време и овај позив у репрезентацију је права награда за уложени труд.  Овом приликом желим да се захвалим и Карате федерацији Србије и господину Славољубу Пиперу, председнику федерације, који су омогућили заиста врхунске услове за припреме свих потенцијалних репрезентативаца. Остаје ми да пожелим Јовану пуно среће у Сочију а сигуран сам да ће оправдати позив и на прави начин представити Србију. -каже Недељко Ордагић, тренер КК „Омладинац“.

Српска карате репрезентација Тара 2017

На слици: Каратисти на припремама на Тари, Фото: Дрина инфо

Завршне припреме за Европско првенство уследиће од 21. до 28. јануара у Шумарицама.  Путници за Русију имаће прилику да на овом завршном делу избрусе форму и на најбољи начин се припреме за искушења која их очекују.

- Заиста сам пресрећан због позива у репрезентацију. Трудићу се да оправдам поверење и да у Русији на најбољи начим представим свој клуб, свој град и своју земљу. Желим да се захвалим својим тренерима из КК „Омладинац“ који су заједно са мном уложили огроман труд да до овога дође. Остаје ми да у Сочију дам све од себе, мислим да сам спреман за ово велико такмичење и надам се да ни резултат неће изостати. – каже Јован Његић за Дрина инфо портал.

 А нама остаје да нашем младом каратисти пожелимо пуно среће на Европском првенству као и још доста овако великих такмичења.

Дрина инфо портал

Ова вест је прочитана 731 пута.