Општина Вишеград и зависно предузеће „Хидроелектране на Дрини“ из Вишеграда од пролећа покрећу заједничке пројекте у области инфраструктуре и уређења реке Дрине, потврђено је данас на заједничком састанку.

Фото: РТРС/СРНА

Фото: РТРС/СРНА

Начелник оштине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је договорено много планова у наредном периоду, те похвалио сарадњу између овог предузећа и општине.

„Пројекти које ћемо радити веома су важни за грађане Вишеграда. Хидроелектрана је од изузетног значаја за нашу општину, а скоро трећина буџета општине је од накнада потопљеног земљишта“, истакао је Ђуревић.

Директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић рекао је да ово предузеће због својих утицаја на околину има обавезу да уради одређене инфраструктурне послове.

„Од пролећа крећу пројектовања која се односе на уређење тока реке Дрине и регулисање приступних путева објектима Хидроелектране `Вишеград`“, истакао је Перишић.

Он је додао да је Хидроелектрана „Вишеград“ највећи привредни субјект, те да са те стране има и социјалну одговорност према грађанима, спортским клубовима, културно-уметничким друштвима. Састанку су присуствовали чланови Управе предузећа „Хидроелектране на Дрини“ и начелници одељења Општинске управе.

Извор: Срна