Пошто је велики вођа и формално постао прво и једино име на режимској листи „Александар Вучић – волимо Београд“, иако је, да подсетимо, реч о локалним изборима у престоници коју сви једнако волимо, јер самодржац у слободном паду ни у кога другог осим у себе лично нема поверења, позивамо све опозиционе, државно и национално одговорне, странке да, хитно, објаве бојкот предстојећих избора, уколико самодржац претходно не испуни услове који обезбеђују какву-такву регуларност изборног процеса – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, наводећи да је, осим забране пропагандне режимске бомбе под именом ТВ Пинк и „уљуђивања“ РТС-а, неопходно испуњење још три услова.

Милан Стаматовић Здрава Србија насловна

- Прво, захтевамо од Вучића да пре почетка кампање обелодани своју одлуку о издаји Косова коју најављује за крај марта, тј. за после избора, па да видимо како ће, од тог тренутка и декларисани, издајник (фактички то већ јесте) проћи на изборима. Друго, тражимо да, уместо што ће сутра да се слика по Бањалуци као „највећи Србин“, већ данас призна шта је за њега приоритет: Република Српска или Босна и Херцеговина по кроју и диктату Вашингтона и Брисела? И треће, да уместо што нам као, наводне русофиле, потура кафанску певачицу Ивицу и остале своје патолошке лажове, пре почетка изборне кампање, одобри дипломатски имунитет Српско-руском хуманитарном центру у Нишу – објаснио је Стаматовић.

Први човек Здраве Србије, такође, упозорава Свети синод и Свети архијерејски сабор Српске православне цркве (СПЦ) да даље упорно игнорисање скоро акламативног става верника и већег дела свештенства о нужности враћања седишта СПЦ у Пећку патријаршију, не би било „немешање у политику“, како то оправдава део, Вучићу блиских, владика, него управо директно мешање у изборни процес на страни Вучића и отворена колаборације Цркве у издаји саме себе, односно Косова и Метохије.

Ова вест је прочитана 302 пута.