Најуспешнији почетак године за Златибор

0 694

Нова година на Златибору почела је изузетно успешно, уз једну од највећих посета до сада забележених током новогодишњих празника. Расположиви подаци говоре да најпознатији зимски центар у Србији никада није био посећенији него ове године.

Богат новогодишњи програм на препуном Краљевом тргу, у организацији Туристичке организације Златибор и општине Чајетина, привукао је туристе из свих делова Србије и региона. Четири вечери организовани су концерти домаћих звезда, којима је у просеку присуствовало око 25.000 људи. Дневно је током празничних дана на Златибору боравило преко 30.000 посетилаца. Том чињеницом су, наравно, најзадовољнији хотелијери, јер је попуњеност хотелског смештаја била око 95%, као и издаваоци приватног смештаја код којих је забележена попуњеност око 90%.

Део атмосфере са концерта Фото: Дрина Инфо
Део атмосфере са концерата Фото: Дрина Инфо

Угоститељи су такође имали пуне руке посла, сви локали и ресторани су били попуњени, није лако било пронаћи слободно место. Као илустрацију наведеног, довољно је рећи да се током новогодишњег периода на Златибору дневно продавало више од 5.000 комплет лепиња и око 10.000 пљескавица. Дневно се на појединим локацијама продавало око 500 литара куваног вина, у просеку по локацији 600 палачинака, а поједине пицерије су испоручиле преко 2.000 пица. И златиборски таксисти су имали знатно више посла: наводе да су просечно бележили 2.000 вожњи дневно.

Златибор празници насловна
Лепо време омогућило је гостима да крену у обилазак локалитета, тако да је у прва три дана Нове године Стопића пећину, која је у 2017. оборила рекорд у посећености (61.280 гостију крочило је лане у ове необичне пећинске одаје), обишло 1.500 људи.

Гости Златибора нису били заинтересовани само за сјајан ноћни провод, већ и за скијање у ски центру “Торник“. Почетак године обележио је број од 7.700 продатих карата за жичару и 2.600 скијаша, колико  је у прва три дана 2018. уживало у зимским спортовима  испод највишег златиборског врха.

И у наредним данима божићних празника као и у време предстојећег зимског распуста на Златибору се очекује велики број туриста. Сви локалитети у окружењу су отворени за посетиоце, а туристичке агенције припремиле су богат програм излета.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена