Синоћ (среда) у пуној сали скупштине општине обављено је проглашење најбољих спортиста општине за 2017. годину у избору Спортске ревије Бајине Баште „ББ журнала“. Одлуку о додели признања саопштио је главни и одговорни уредник „ББ журналa“ Милан Андрић.

Детаљ са проглашења Фото: Светлан Андрић

Детаљ са проглашења Фото: Светлан Андрић

За најбољег спортисту проглашен је атлетичар Атлетског клуба Аутоцентар Божидар Марковић. Освајач је првог места на првенству уже Србије у скоку у вис. На државном првенству заузео је треће место. Победник је „Велике награде Србије“ одржане у Крагујевцу и носилац сребрне медаље на истом таквом надметању у Новом Саду. На 54. МОСИ играма у Пљевљима донео је Бајиној Башти златну медаљу након што је два пута обарао рекорд игара. Пехар, диплому и пригодан поклон уручио му је најстарији члан редакције „ББ журнала“, једна од бајинобаштанских спортских легенди, Спасоје Илић.

Најбољи спортиста Божидар Марковић Фото: Светлан Андрић

Најбољи спортиста Божидар Марковић Фото: Светлан Андрић

Назив најбоље спортискиње за 2017. годину понела је каратискиња Карате клуба Омладинац Дајана Мочевић. Она је постала државна репрезентативка, освајач је бронзане медаље на инернационалном купу у Мађарској. Првак је уже Србије. Са МОСИ игара донела је Бајиној Башти две златне медаље екипно и појединачно. Њој је признање уручио Ненад Лечић, члан Општинског већа задужен за спорт у бајинобаштанској општини.

Најбоља спортискиња Дајана Мочевић Фото: Светлан Андрић

Најбоља спортискиња Дајана Мочевић Фото: Светлан Андрић

Најуспешнији клуб у 2017. години био је Кајак клуб Дрина. Апсолутни је првак Србије у кајаку на дивљим водама. Имао је најбољу пионирску, кадетску и јуниорску екипу на првенству Србије. У екипној и појединачној конкуренцији са првенства државе донео је 10 златних медаља и још девет сребрних и бронзаних. Има два члана који су стекли право на националну категоризацију. Признање му је уручио технички уредник „ББ журнала“ Стеван Ћатић.

Најбољи клуб КК Дрина Фото: Светлан Андрић

Најбољи клуб КК Дрина Фото: Светлан Андрић

У име најбољих спортиста захвалио се Божидар Марковић.

- Хвала „ББ журналу“ на признањима која нам је доделио. Биће нам то стимуланс за наредну годину. Трудићемо се да и даље што боље репрезентујемо свој град и општину – рекао је Божо Марковић.

Наступ Рада Марковића Фото: Светлан Андрић

Наступ Рада Марковића Фото: Светлан Андрић

У забавном блоку ове свечаности наступио је музички кантаутор Раде Марковић са две песме „Бајина Башта љубав моја“ и „Бајина Башта као машта“. На крају микрофона се латио и најбољи спортиста Божидар Марковић и побрао аплаузе.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1027 пута.