Минулог викенда у Херцег Новом одржано је Балканско првенство у каратеу у конкуренцији кадета, јуниора и млађих сениора. На првенству је учествовало преко 1000 такмичара из Македоније, Бугарске, Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Турске , Румуније, Србије и домаћина Црне Горе. Србија је на овом такмичењу у генералном пласману по броју освојених златних медаља заузела треће место, док је по укупном броју освојених медаља Србија је била најбоља. Боје наше земље бранила су и три такмичара из КК „Омладинац“- Јован Његић, Јелена Елез и Дајана Мочевић, док је у улози тренера карате репрезантације Србије био Миленко Ордагић.

На слици: Екипа Србије, млађи сениори Фото: Дрина инфо

На слици: Екипа Србије, млађи сениори Фото: Дрина инфо

У конкуренцији млађих сениора, Србија је екипно освојила бронзану медаљу а значајан допринос у освајању одличја имао је Јован Његић, који је нашој репрезентацији донео одлучујућу победу. Србија је у борби за медаљу победила репрезентацију Хрватске. Успешне наступе каратисти „Омладинца“ имали су и у појединачној конкуренцији, али су нажалост остали без медаља.

- Изузетно сам задовољан наступом комплетне репрезентације Србије, а посебно каратиста из „Омладинца“. Јован је успео да освоји медаљу у екипној конкуренцији, а сво троје чланова нашег клуба имали су борбе за медаљу у поојединачној конкуренцији. Уз мало више спортске среће, донели би још неко одличје Србији али смо свакако задовољни формом такмичара и континуитетом репрезентативних наступа. Од 22. децембра очекују нас седмодневне припреме репрезентације на Тари а у склопу припрема за учешће на Европском првенству у Сочију, у фебруару наредне године. – рекао је Миленко Ордагић.

Дрина инфо портал

Ова вест је прочитана 677 пута.