У понедељак 11.12.2017. године представници општине Бајина Башта, Иван Марковић и Милош Јелисавчић, присуствовали су истражним радовима на превоју Кадињача у склопу реализације Идејног пројекта тунел Кадињача.

Tunel Kadinjaca_istrazivanja slide

Фото: Дрина Инфо

 Представници општине Бајина Башта са екипом геолога из Института за путеве Београд А.Д. присуствовали су бушењу прве од укупно три бушотине на траси тунела. Све три бушотине се раде на дубини од 120 метара. Поред ове три које се односе на саму трасу тунела, радиће се и 10 мањих бушотина од 10-20 метара за трасу пута. Са одговорним пројектантом господином Миодрагом Писаревићем и шефом градилишта господином Витомиром Станковићем смо обишли ове радове. Стручна екипа коју чини осам чланова ради у две дванаесточасовне смене тако да се истражни радови не прекидају.

 „Наша жеља је да посао завршимо у наредних два месеца уколико то временски услови и терен дозволе. Први слој од 25 метара до кога се дошло је веома лош и представља шкриљац који је трусан. Тренутно бушимо видијама и надамо се да ћемо ускоро доћи до чврсте стенске масе која ће бити лакша за пробијање са дијамантским бургијама. Овај материјал тренутно доста успорава рад јер прави честа загушења бургија. Наш посао је тежак и прљав и представља једну врсту рударског посла тако да нам значи сваки добар гест људи из околине“ каже шеф градилишта Витомир Станковић који ради на овим пословима преко двадесет година.

Дрина Инфо портал

Ова вест је прочитана 1588 пута.