На традиционалном карате турниру „Ужички победник“ у недељу 26. новембра наступило је преко 350 такмичара из 35 клубова. Бајину Башту је представљало 30 каратиста из КК „Омладинац“ свих узраста од полетараца до сениора.Клуб из Подриња је на основу броја освојених медаља заузео друго место у генералном пласману.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Најзапаженији наступ имао је Јован Његић који је освојио прво место у борбама у апсолутној категорији. До злата је Његић стигао победивши више квалитетних каратиста међу којима су били и знатно искуснији од њега као и дугогодишњи репрезентативци наше земље.

Одлично издање показала је и Дајана Мочевић која је освојила сребро у апсолутној категорији у борбама код сениора. Анђела Ивановић традиционално бележи добре резултате па је тако овај пут освојила златне медаље и у катама и у борбама.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Сара Радовановић је освојила једно злато и једно сребро док је Валентина Максимовић уз злато заслужила и бронзу. Са две медаље окитила се и Марија Ковачевић која је два пута изборила бронзу.

Златне медаље у Бајину Башту са „Ужичког победника“ донеле су још и Јулијана Вилотијевић, Петра Ћурчић, Маша Селинић и Александра Тошић. Сребро су освојиле Александра Петровић, Јана Печеница, Татјана Максимовић, Валентина Тадић, Емилија Томић и Валентина Вуковић.

Бронза је припала Јани Павловић, Михаилу Игњићу, Миленку Глигићу, Сашки Симеуновић, Јосифу Јокићу, Луки Симићу, Марти Живановић, Анђели Живановић, Сари Филиповић и Ивани Лукић.

24139031_10204072709094123_722844843_o

Фото: Дрина ИНфо

- Драго ми је да је Његић наставио низ успеха и после злата на Балканском школском првенству и бронзе на интернационалном турниру у Бару у изузетно јакој конкуренцији победио и у Ужицу. Показује одличну форму која иде узлазном путањом што нам је најважније због предстојећег Балканског првенства које се у децембру одржава у Херцег Новом. – каже за Дрина Инфо тренер КК „Омладинац“, Миленко Ордагић.

- Морам да похвалим и Дајану Мочевић за одличан карате који је демонстрирала али и све наше такмичаре који су се максимално трудили. Посебно ми је драго због десет најмлађих чланова клуба којима је ово било прво такмичење а показали су изузетну жељу и труд. – наглашава наш саговорник

Дрина Инфо

 

 

Ова вест је прочитана 1115 пута.