Почетком септембра председник Спортског савеза општине Бајине Башта др Горан Вучковић поднео је оставку на ту дужност. Са расписивањем избора се каснило па је одлука о томе донета тек 22. новембра на седници Скупштине Спортског савеза.

Sporstki savez

Седница Спортског савеза Фото: Дрина Инфо

Подношење кандидатуре за место председника ове спортске асоцијације обавиће се до 7. децембра, а изборна Скупштина Спортског савеза одржаће се 11. децембра. Да би неко био кандидат мораће да има најмање подршку пет чланова Спортског савеза и то у писменој форми. Клуб члан Спортског савеза Бајине Баште може дати глас само једном кандидату.Новоизабрани председник даће предлог чланова Управног и Надзорног одбора.

Седница Спортског савеза Фото: Дрина Инфо

Седница Спортског савеза Фото: Дрина Инфо

На седници је изражено незадовољство појединих представника клубова због кашњења око избора. Заменик председника Душан Миловановић сложио се са констатацијом да је мало премашен рок од три месеца за избор како је предвиђено статутом, али да ће убрзо све доћи на своје место. Милан Мандић је питао што брже нису реаговали Управни и Надзорни одбор да не буде кашњења.

Седница Спортског савеза Фото: Дрина Инфо

Седница Спортског савеза Фото: Дрина Инфо

Александар Аксентијевић истако је да су га бивши председник и његови сарадници разочарали рекавши да је завршни рачун Спортског савеза предат надлежнима, а да пре тога није усвојен на Скупштини Савеза и да је постојала дискриминација у раподели средстава. Зоран Радовановић је казао да његов клуб Соко није учествовао на конкурсу за доделу средстава јер сматра да правилник није добар.Устврдио је да неће учествовати на конкурсима док се не промени правилник .Представник Општинског већа задужен за спорт Ненад Лечић одговорио је на нека питања и и инсистирао да се мора радити по закону.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 874 пута.