У организованој посети Србији и највећим туристичким атракцијама наше земље, на путу иранских туроператора нашао се и Златибор, као неизоставна дестинација када је реч о српском туризму.

Фото: ТО Златибор

Фото: ТО Златибор

Након вожње Шарганском осмицом и обиласка Мокре Горе, представници иранске туристичке привреде стигли су на Златибор и већ при првом упознавању са дестинацијом изразили су жељу да се боље упознају са туристичком понудом и потенцијалима „златне планине“.

Туристичка организација Златибор припремила је презентацију за госте из Ирана у којој су представљене туристичке атракције, инфраструктура и могућности за развој различитих видова туризма, спортског, здравственог, рекреативног, манифестационог, пословног… Након одржане презентације представници иранских туроператора прошетали су центром Златибора и били у обиласку већих хотела како би се на најбољи начин уверили у квалитет туристичке понуде.

Гости су били посебно заинтересовани за забавне садржаје које нуди Златибор, Авантуру и Дино парк, као и за Стопића пећину и музеј „Старо село“ Сирогојно, које им је привукло посебну пажњу због аутентичног приказа традиције и културе златиборског краја.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 551 пута.