Девет медаља за Омладинац на Трофеју Србије

0 1.043

Трофеј Београда каратеПротеклог викенда у хали Александар Николић (некад Пионир) одржан је велики карате турнир Трофеј Србије – Трофеј Београда – Београдски Победник.  На такмичењу је узело учешће преко 1100 такмичара из 128 клубова из 12 земаља и то из Србије, Русије, Француске, Канаде, Словеније, Македоније, БиХ, Бугарске, Црне Горе, Мађарске, Хрватске и Словачке. На турниру је узело учешће 18 такмичара КК „Омладинац“ из Бајине Баште а осам  њих је се попело на победничко постоље.

Трофеј је отворио председник Карате федерације Србије, Славољуб Пипер а специјални гост на турниру и супервизор суђења био је председник судијске комисије Светске карате федерације Хавијер Ескаланте, који је на крају Трофеја одржао брифинг на коме је дао смернице за даље унапређење судијске организације у Србији.

Од каратиста из Омладинца најуспешнија је била Анђела Ивановић која је освојила златну медаљу у борбама у категорији женских нада и бронзу у катама у апсолутној категорији. Јулијана Вилотијевић је освојила злато код женских нада до 44 кг док је Ана Вуковић била најбоља у категорији до 49 кг.

Александра Петровић је била друга у катама код женских нада док је Александра Тошић освојила бронзу. Дајана Мочевић је освојила бронзану медаљу у борбама код сениорки у категорији +68 килограма.

Немања Даниловић је код кадета у борбама освојио бронзу у борбама у категорији -63 кг док је Герман Петровић био бронзани код пионира у категорији +50 кг.

"Омладинац" на Трофеју Србије Фото: Дрина Инфо
„Омладинац“ на Трофеју Србије Фото: Дрина Инфо

– Турнир је као и увек био на највишем нивоу са доста квалитетних такмичара. Нашим каратистима ово је била одлична провера пред предстојећи Куп односно Првенство Србије. Следећи турнири су нам у Бањи Ковиљачи 22. октобра а затим и у Пожаревцу. – каже за Дрина Инфо Миленко Ордагић, тренер КК „Омладинац“.

Почетком новембра се одржава Куп и Првенство Србије а затим ће  каратисти наступати и на Балканском школском првенству.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена