Ауто слалом, дисциплина у аутомобилизму која у свету ужива велику популарност и код публике и код такмичара, а код нас из године у годину бива све атрактивнија за гледање, и такмичарски константно напредује. Минулог прохладног викенда, на Букуљи, у оквиру шампионата, је вожен други по реду ауто слалом на коме су учешће узели и такмичари АСК „Рид Спорт“ из Бајине Баште.

аутослалом насловна

За оне мање упућене, ауто слалом је дисциплина у ауто спорту на коме могу такмичити против штоперице, сви они који имају технички исправан аутомобил, притом такмичари су у обавези да примене одређене безбедносне стандарде. Поред „цивилних“ аутомобила, у овој дисциплини наступају и такмичари са озбиљно припремљеним тркачким справама, и све то у оквиру прецизно одређених класа. У борби са чуњевима и клизавом стазом, такмичар АСК „Рид Спорт“, Милан Јањић у серијском аутомобилу Peugeot 206 RC, остварио је врло добро четврто место у генералном пласману и прво у класи.

Шампионат у овој дисциплини се наставља 21. октобра на планинској лепотици Тари када је заказан финални окршај у аутослалому. Стандардно велики број гледалаца и познавалаца ауто спорта из бајинобаштанског краја као и гостију који посећују октанске спектакле, очекују лепо време и атрактивне вожње а такмичари велику конкуренцију и борбу са штоперицом.

М. Ђокић

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 837 пута.