Традиционални четврти по реду Сабор ловаца на Тари организован је протеклог викенда на Калуђерским Барама уз неколико хиљада посетилаца. Први дан је био  резервисан за ловно стрељаштво док се у недељу, 01. октобра, поред такмичења за Куп Таре у гађању глинених голубова одвијало и такмичење у припремању ловачког гулаша и у традиционалним спортским дисциплинама.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Сва дешавања у оквиру овогодишње манифестације су се одвијала у простору расадника  Националног парка Тара на Калуђерским Барама. Организатори манифестације су били Општина Бајина Башта, МЗ Солотуша, Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ и ловачка удружења „Соко“ из Бајине Баште и „Алекса Дејовић“ из Ужица. 4. Сабор ловаца на Тари свечано је отворио председник Ловачког савеза Србије, Драган Шормаз који је обећао подршку овој манифестацији.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Подршку манифестацији су дала бројна јавна и приватна предузећа из Бајине Баште а генерални спонзор 4. Сабора ловаца на Тари је била Ваљевска пивара. Медијски партнер манифестације био је Дрина Инфо портал.

Овогодишња манифестација привукла је највећи број учесника и посетилаца а квалитетан музички програм и леп дан су допринели да Сабор ловаца потраје до касних вечерњих часова. Од 37 екипа које су се такмичиле у припремању ловачког гулаша прво место је освојила екипа Ловачке секције Заовине, друго место је заузела екипа Планинарског клуба Тара док је трећа била екипа „С’ брда с’ дола“.

У надвлачењу конопца прва је била екипа Стрмова, друга екипа Горштак а трећа екипа Доктори. У скоку у даљ први је био Александар Рабасовић, други Јовиша Рабасовић а трећи Немања Росић. У такмичењу у бацању камена с’ рамена први је био Милош Нешовић, други Владе Јевремовић док је треће место заузео Слобо Вукајловић.

За добру атмосферу на Сабору побринули су се „Дрински сплавари“ а публици су се представиле и певачке групе са традиционалним српским песмама.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1516 пута.