Скупштина општине Бајина Башта заседала је у петак а међу бројним тачкама највећу пажњу изазвало је именовање вршиоца дужности директора ББ Терма као и извештај Комисије за саобраћај о стању безбедности.

Општина Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

Општина Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

Одборници су усвојили Стратегију развоја социјалне заштите општине Бајина Башта за период од 2018 – 2022. године као и Одлуку о максималном броју запослених у општини Бајина Башта за 2017. годину. Усвојена је и измена и допуна одлуке о боравишној такси  у циљу ефикасније наплате боравишне таксе. Овом одлуком уведене су максималне законом дозвољене казне за непријављивање гостију у смештајним објектима.

Скуштина је донела одлуку о расписивању конкурса за избор директора ЈКП „12. септембар“. Пошто су достављени извештаји ревизора усвојени су извештаји о пословању за 2016. годину ЈКП „12. септембар“ и ЈП „ББ ТЕРМ“ .

Широка дебата се повела поводом извештаја Комисије за безбедност саобраћаја о стању безбедности саобраћаја у првој половини 2017. године. Он је показао да је стање безбедности саобраћаја знатно лошије него у истом периоду претходне године. Одборници су имали доста предлога и сугестија а изнете су и замерке на рад полиције у овом сегменту као и посебно апострофирани негативни лични примери понашања у саобраћају од стране неких припадника полиције.

Имајући у виду да Комисија за избор директора није завршила рад и није доставила Скупштини општине предлог кандидата за директора ББ Терма а да је претходном директору истекао мандат одборници су за вршиоца дужности директора изабрали Душана Глишића, бившег директора Дирекције за изградњу „Бајина Башта“. Одборници опозиције су изнели бројне примедбе на ово персонално решење замерајући му пре свега ангажман у претходном јавном предузећу. Већина говорника је похвалила рад досадашњег директора ББ Терма Велимира Радовановића за кога је председник општине, Радомир Филиповић, објаснио да по новом закону не испуњава захтеване услове за директора што је разлог да не може бити ни вршилац дужности директора.

У претходном периоду оставке су поднели већници Гроздан Биљић (СНС) и Вишња Максимовић (СНС) па су за нове чланове Општинског већа изабране Јелена Радовановић (СНС) и Наташа Александрић (СНС).

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 2620 пута.