Протеклог викенда, у околини Ужица, вијугавим и возачки врло захтевним путевима вожен је јубиларни 50. Србија рели. Некада познат као Yu рели по држави која одавно не постоји традиционално се одржава у Западној Србији. Најчешће су то биле добро познате стазе планине Таре, околина Ваљева, односно Дивчибара и Повлена а у последњих пар година Ужице има ту част да буде домаћин овог престижног рели догађаја.

50. Srbija reli

Иронично, најчешће титулу победника овог релија су односили инострани такмичари а тако је и овај пут. Орхан Авџиоглу у Форд Фиести Р5 екипе ТОК Спорт, остаће уписан као овогодишњи победник. Љута борба коју је у суботу од првог специјалног испита водио са Бугарином Стајковим, који вози под грузијском лиценцом и заостатак који је имао за њим, у недељу након другог брзинског испита претвара у предност од само 1,7 секунди.

Другог тркачког дана срећа није била на страни најбржег бугарина који је на СС Голден 1 ударио у камен и тако пореметио геометрију ослањања и тако олакшао посао турчину,који je наметнуо јак темпо од самог старта, одржавајући га до краја самог релија где стиже до сигурне победе. Трећи у генералном поретку је још један брзи Бугарин Игњат Исаев у Цитроену ДС3 Р3 max.

50. Србија рели

Извор: amss.org.rs Фото: Није наведено у извору

Локални такмичари нису имали ништа мање запажен наступ. Ваљевац Жељко Милутиновић и Бајинобаштанин Александар Петричевић, који наступају за РИД Спорт из Перућца завршавају на позицији број 1 у класи Н3. Рабасовић Горан и Милан Јањић такође из РИД Спорта завршавају рели на позицији број 3 у класи Н/А2. Лазар Благојевић и његов сувозач Марко Милановић, који од ове сезоне возе за АСК Шампион у класи Н1, после великих суботњих проблема и излетања на СС Локва и оштећења које је претрпео њихов ауто, недељу завршавају као првопласирани у класи.

Овај 50. јубиларни Србија рели ће остати упамћен по малим организационим проблемима, који организаторе прате из године у годину, по лепом времену и још лепшим вожњама. Рели шампионат Србије је проласком последњег такмичара кроз циљ и доделом пехара најбољима за ову годину завршен. Остаје нам лепо сећање и дуга зимска пауза до следеће сезоне за коју се надамо да ће бити још успешнија.

М. Ђокић

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1020 пута.