Наливањем првог бетона, 21. септембра у 12.00 сати председник општине Чајетина Милан Стаматовић у присуству великог броја грађана Златиборског округа, симболично ће отпочети градњу панорамске гондоле. Домаћини ће присутне упознати са даљим плановима на изградњи најдуже панорамске гондоле на свету и потенцијалима будуће туристичке атракције.

Фото: Голд гондола Златибор

Фото: Голд гондола Златибор

Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезаће центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера. Голд Гондола Златибор је најзначајнији туристички пројекат општине Чајетина, вредан 13 милиона евра.

Радови на изградњи поверени су грађевинском предузећу “Јединство”. Део радова на изградњи започет је у фебруару ове године на две народне мобе којима се одазвало више хиљада грађана Златиборског округа и туриста, у знак протеста против спорости државних органа у издавању потребних дозвола.

Иначе, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је у јулу ове године грађевинску дозволу општини Чајетина за прву фазу изградње жичаре, чиме су се стекли услови за званичан почетак радова.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 561 пута.