У четвртак, 14. септембра ће се одржати 14. седница Општинског већа Бајине Баште. За ово заседање предвиђено је скоро 30 тачки дневног реда од којих су велики број захтеви за средства од стране месних заједница, удружења и појединаца.

Међу најважнијим тачкама дневног реда Веће ће разматрати Стратегију развоја социјалне заштите општине Бајина Башта за период од 2018-2022. године као и Одлуку о максималном броју запослених у општини Бајина Башта за 2017. годину. Пред већницима ће бити и измена и допуна одлуке о боравишној такси као и Одлука о спровођењу јавног конкурса за избор директора ЈКП „12. септембар“.

Општина Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

Општина Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

Пошто су достављени извештаји ревизора на Већу ће бити разматрани и извештаји о пословању за 2016. годину ЈКП „12. септембар“ и ЈП „ББ ТЕРМ“ . Веће ће на седници у четвртак разматрати и предлог расподеле средства намењених невладиним организацијама на територији општине Бајина Башта.

Пред већницима ће се наћи и предлог одборника Синише Спасојевића да се у буџету планирају средства за увођење лајвстрим преноса седница Скупштине општине Бајина Башта. Одборник Спасојевић је на последњој Скупштини општине дао предлог да се због непостојања тв преноса а у циљу транспарентности рада локалног парламента уведу лајвстрим преноси скупштинских заседања на општинском сајту.

Међу бројним тачкама ове седнице налази се и извештај Комисије за безбедност саобраћаја о стању безбедности саобраћаја у првој половини 2017. године као и разматрање предлога за повећање цена воде и измена и допуна Програма пословања ЈКП „Дубоко“ Ужице за 2017. годину.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1360 пута.