Туристичка сезона у Вишеграду бележи рекордну посету туриста из Србије, Црне Горе, Словеније, Бугарске, па и Јапана, рекла је директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић. Она је истакла да је повећан број ноћења у смештајним објектима, као и угоститељским објектима на подручју општине Вишеград.

„Посебно радује чињеница да је и дужина задржавања туриста повећана, те да су овим рекордима допринели нови садржаји које унапређује општина Вишеград“, додала је Тодоровићева.

Вишеград Фото: Дрина Инфо

Поглед на Андрићград са чувеног моста Фото: Дрина Инфо

Она је навела да је Туристичка организација Вишеград, у сарадњи са општином, обезбедила кућице за продавце сувенира како би допринела естетском уређењу града.

Тодоровићева каже да је главни мотив доласка туриста посета вишеградској ћуприји и комплексу Андрићград, а да остале атракције служе да би гости што садржајније провели време у Вишеграду.

„То су крстарење реком Дрином, посета Манастиру Добрун, обилазак културних знаменитости у граду, као и туристичке манифестације“, рекла је Тодоровићева.

Она истиче да и даље преовлађује транзитни и излетнички туризам, с тим што је из године у годину евидентно повећање броја организованих туристичких група које долазе прекомтуристичких агенција.

„Организоване групе из Србије посећују Вишеград, Требиње и Сарајево. Током целе године приметно је повећање броја долазака излетничких група које бораве на Златибору и Тари, а један дан свог одмора одвоје и за посету Вишеграду. Осим аутобусом, организоване туристичке групе са планине Таре у Вишеград долазе и бродом током летних месеци, крстарећи кањоном реке Дрине“, навела је Тодоровићева.

Према њеним речима, из Републике Српске организовано долазе школске екскурзије, као и синдикалне организације и различита удружења која организују посјету за својем чланове.

„Од гостију из осталих земаља најбројнији су млади који користе приватни смештај резервисан унапред путем интернета“, додала је Тодоровићева.

Извор: СРНА

Ова вест је прочитана 1072 пута.