Акција доделе бесплатних ваучера за одмор у Србији, коју Министарство трговине, туризма и телекомуникација успешно спроводи већ трећу годину за редом дала је изузетне резултате, а највеће интересовање је за коришћење ваучера за одмор на Златибору.

Ваучери за одмор насловна

Према речима министра Расима Љајића, на Златибору је до сада подељено 10.640 ваучера, што је за 80% више у односу на претходну годину. Прошле године у систему ваучера била су 33 угоститељска објекта на Златибору, док је ове године тај број повећан на 56. Акција коришћења бесплатних ваучера, која ће ове године трајати до 15. октобра, не само да ће продужити сезону на Златибору, већ ће у великој мери утицати на укупан пораст туристичког промета.

Директор ТО Златибор, Владимир Живановић изразио је задовољство због пораста броја гостију и остварених ноћења на Златибору и истакао да је то још један од показатеља доброг рада туристичке привреде Златибора. Према званичним статистичким подацима, Златибор је у првој половини ове године остварио промет од око 98 хиљада туриста и 360 хиљада ноћења, што је резултат великих улагања у нове садржаје, маркетинг и промоцију, али и квалиета туристичке понуде Златибора.

Ова вест је прочитана 728 пута.