Традиционална туристичко-рекреативна манифестација „Панчићева регата“ биће одржана у суботу, 29. jула, на језеру Перућац, саопштено је из Туристичке организације Сребреница која је организатор пловидбе.

Из Туристичке организације су саопштили да је почетак програма предвиђен за 10.00 часова, а регата језером на Дрини трајаће од 11.00 до 15.00 часова. Након завршетка регате планирана су такмичења у пливању и скоковима у воду на излетишту Оштрика. За оне који желе да учествују на регати, а немају пловила, биће обезбеђени бродићи уз партиципацију од 10 КМ по особи.

Панчићева регата 2017 (фото: srebrenica.gov.ba)

Програм манифестације: 

• од 10:00 до 11:00 окупљање на локалитету „ОШТРИКА“ и припрема пловила.
• од 11:00 до 15:00 пловидба језером Перућац 
• од 16:00 пријава учесника за такмичење у :
- Пливање слободним стилом 80м и
- Скокови у воду

Сви који купе карте за пловидбу добиће мајице са логом регате и имаће закуску и освежење у току регате. Ово је једна од ретких регата чији учесници плове узводно, од плаже Оштрика до улаза у кањон реке Дрине испод од ушћа Жепе и назад до полазне тачке.

„Панчићева регата“ из године у годину побуђује све веће интересовање љубитеља пловидбе, одмора и рекреације на води у Српској, БиХ и Србији, одакле је сваке године све више учесника.

Циљ организовања ове регате је представљање туристичких потенцијала сребреничке општине, кањона Дрине, а посебно Перућачког језера. Из ТО Сребреница позивају да се узме учешће на „Панчићевој регати“ и уз дружење ужива у чарима Дрине и језера Перућац.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1412 пута.