Српски репрезентативац Никола Максимовић је један од ослонаца Торина у сезони када клуб прави врхунске резултате и најбоље у својој историји. “Бикови” су се домогли осмине финала Лиге Европе, а сасвим солидно гурају и у Серији А.

Фото: Profimedia

Фото: Profimedia

Уз све те успехе, Србин је један од миљеника навијача “Тора” који цене његову пожртвованост, а то се може видети на сваком кораку у граду. Он је за “Спорт” открио како је играти у једној од најјачих светских лига и у тиму чији је градски ривал Јувентус, као и о многим другим стварима.

– После играња у Црвеној звезди, омиљеном клубу, пролазим кроз сјајан период у каријери. Имамо складан тим са познатим играчима, Кваљарелом, Амаурије, Максијем Лопезом – започео је Максимовић који се дотакао и сјајних резултата које екипа остварује у 2015.

– Нисмо изгубили на осам претходних утакмица. У одличном смо ритму, а све је преокренуо меч против Интера на “Ђузепе Меаци” када смо у последњем минуту дошли до гола. То је довело још више навијача на стадион. Увек имамо око 15.000 навијача на утакмици. Овде се од победа живи, а порази се брзо заборављају, а највише нас је заболео пораз од градског ривала Јувентуса у задњем минуту – рекао је Максимовић за “Спорт”.

Фото: АП/Танјуг

Фото: АП/Танјуг

Нема ту никаквог спора да странци који играју у Италији се налазе под посебним надзором и да се сваки њихов потез три пута проверава, а то га је свестан и српски дефанзивац који је имао прилике да осети то на својој кожи.

– Карантин нам је сличан као код нас, оброци се спремају посебно за спортисте, само доктору овде смета када постим пошто онда мора да обезбеди рибу на јеловнику, а ја сам од малена навикао да поштујем српску традицију. Тестенина се једа без јаја, па са те стране нема проблема – испричао је Максимовић.

Извор: Спорт