ОПШТИНА ЧАЈЕТИНА: Овде напредњаци нису победили

0 625

Коалиција СНП – ДСС – ПУПС „Милан Стаматовић“ убедљиви је победник локалних избора у Чајетини и имаће комотну већину самостално да формира власт. Према подацима Општинске изборне комисије, ова коалиција придобила је поверење 5.615 Чајетинаца, односо 56,33 одсто укупних гласача и припашће јој 21 одборничко место.

Милан Стаматовић насловна

Чајетина је општина где су напредњаци забележили вероватно најлошији резултат на локалу – листа „СНС Александар Вучић“ освојила је 1.987 гласова или 19,93 одсто, па ће у локалној скупштини имати седам одборника.

У парламент са три одборника улази и Група грађана „Златиборски поглед – Рајко Пелверовић Пела“ за кога је гласало 9,89 одсто изашлих, одосно 986 грађана Чајетине.

Као опшина у којој су напредњаци потучени до ногу, Чајетина се истиче и по огрономној излазности – чак 77,57 бирача искористило је јуче своје гласачко право.

Испод цензуса остале су листе Ивица Дачић СПС са 4,48 одсто, Листа за бољу Чајетину ДС – СДС – ЛДП са 4,16, Двери са 1,37, и др Војислав Шешељ СРС са 0,91 одсто гласова.

Милана Стаматовића (СНП) очекује трећи мандат председника општине.

– Поштен рад је дао резултате, грађани су то препознали. Захваљујем свима који су веровали у нас упркос прљавој кампањи. Настављамо започете пројекте, – казао је Стаматовић.

Каже да су Чајетинци на овим изборима рекли своје републичкој власти која је из политичког реваншизма кочила развојне пројекте на Златибору.

– Како се они буду понашали према нама као успешној локалној самоуправи, тако ћемо и ми према њима, – поручио је нови – стари председник општине Чајетина.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена