Обележено 170 година цркве у Рогачици: ВЛАДИКА ЈУСТИН СЛУЖИО СВЕТУ ЛИТУРГИЈУ

0 623

Владика жички Јустин 15. октобра служио је Свету архијерjску литургију у храму Христовог Вазнесења у Рогачици поводом обележавања 170 година од освећења рогачичке цркве. Тим поводом одржан је кулутурно уметнички програм уз учешће КУД-а „Миленко Топаловић“ из Бајине Баште и десетак изворних певачких група. Владика се после литургије задржао краће време на ручку, а онда је посетио домаћинство Милисава Додића, које се бави производњом ракије. Дан раније Епископ Јустин служио је литургију у цркви у Растшту.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

-Био је то изузетан дан за све нас и нашу цркву Христовог Вазнесења. Хвала Богу да се окупио велики број верника и дочекао Епископа Јустина, а потом узео учешће у обележавању великог јубилеја цркве у Рогачици – каже њен старешина јереј Владимир Кораћ.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

Поводом јубилеја Црквена општина издала је брошуру „ 170. година храма Вазнесења Гоподњег у Рогачици“ чији је аутор Обрад Додић. Он је пре десет година написао монографију о рогачичкој цркви.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

Црквена општина Рогачица припремила је ручак за учеснике програма, госте и око две хиљаде грађана. Познати бајинобаштански месар Мили Дамњановић са својим колегама испекао је бика на ражњу и још тридесетак јагњади и прасади. Попијена је цистерна пива од 500 литара, дар Ваљевске пиваре током народног весеља које је трајало до увече.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена