ИВАНА МИТРОВИЋ: За транспарентан рад општинске управе, развој туризма и пољопривреде

0 695

У склопу праћења избора Дрина Инфо портал је омогућио свим листама које су проглашене за локалне изборе у општини Бајина Башта да изнесу своје ставове и одговоре на одређена питања. 

sds2

Испред Социјалдемократске странке у Бајиној Башти изјаву за наш портал дала је дипломирани инжењер архитектуре, Ивана Митровић, члан Општинског одбора СДС Бајина Башта.

Ивана МитровићКако коментаришете предизборну кампању?

Предизборна кампања је борба за поверење гласача. Свакако да је политичким партијама које су тренутно на власти, далеко лакше да спроводе своје кампање него опозиционим партијама. Владајуће политичке партије тренутно имају већу финансијску моћ и позиције које им дају веће могућности. Без обзира на то, Социјалдемократска странка у Бајиној Башти улаже велике напоре да се у предизборној кампањи што боље представи суграђанима и потенцијалним гласачима.

Да ли је Ваша политичка партија довољно заступљена у овој предизборној кампањи?

Социјалдемократска странка је нова и релативно мала странка у Бајиној Башти, што не умањује њене друге квалитете. Као и сваки почетак и овај је по мало тежак. Трудимо се и налазимо начине да најбоље презентујемо своју политичку опцију.  Сматрамо да је важно имати меру пристојности у свему, па чак и у предизборној кампањи. Такође, Бајина Башта је мала општина. Људи се међусобно добро познају тако да предизборна кампања не може увек много променити имиџ које поједине странке или појединци већ носе са собом.

Који су циљеви Ваше странке, за шта се залажете?

Овом приликом желели бисмо да се фокусирамо на локалне циљеве Социјалдемократске странке.  Пре свега, сматрамо да је важно обезбедити јасан и транспарентан рад општинске управе и јавних предузећа. Грађани имају право да знају на који начин послују све општинске службе, као и да учествују у доношењу одлука при креирању локалне политике.
Затим, потребно је радити на стратешком планирању развоја туризма. То је дугорочно, систематично и свеобухватно планирање које је неопходно улолико општина Бајина Башта заиста жели да постане озбиљан и конкурентан туристички центар. На жалост, до сада се на развоју туризма радило површно и кампањски.
Пољопривреда је, поред туризма, још једна шанса за развој Бајине Баште. Неопходно је да локална власт има више разумевања за пољопривреднике и да им пружа константну подршку сваке врсте: кроз субвенције, едукације, стручна саветовања и сл.
Остваривање дубље сарадње са суседним општинама западне Србије (Ужице, Чајетина, Ваљево…) у домену привреде и туризма било би изузетно корисно за Бајину Башту као најмању општину међу њима.
И на крају, желимо да поменемо једну веома важну конкретну меру, а то је пружање једнократне помоћи породиљама која не би била само симболична сума новца, већ озбиљнија помоћ младим родитељима.

По вашем мишљењу ко би требало да чини већину у скупштини општине Бајина Башта?

Већину ће свакако чинити тренутно најјача политичка странка. Али, поред тога, било би добро да у власти партиципирају и мање странке, како би се чуо глас грађана са другачијим уверењима. Различитост у ставовима и идејама није нужно лоша, напротив.

Порука бирачима?

Поштовани суграђани, у име Социјалдемократске странке у Бајиној Башти, желимо да вас позовемо да изађете на предстојеће изборе и тиме директно утичете на формирање политичког амбијента у наредних неколико година.
Позивамо вас да својим гласом дате подршку новим, младим, образованим и стручним људима и гласате за број 7 – Социјалдемократска странка – Борис Тадић – за бољу Бајину Башту.

Где видите вашу странку после избора?

Надамо се да ћемо, на неки начин, моћи да утичемо на формирање и спровођење локалне политике у предстојећим годинама. Мислимо да је дошло право време за нове, младе политичаре у нашој општини.

Дрини Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена