Нови портал Скупштине града Чачка skupstina.cacak.rs, данас је званично почео са радом, а председник локалног парламента Игор Трифуновић, каже да ће достављањем скупштинског материјала у електронској форми бити остварена уштеда од око 15 милиона динара, у једном мандату .

Путем портала (http://skupstina.cacak.rs/) обезбеђен је и директан пренос седница Скупштине града.

Фото: Скриншот Извор: Глас Западне Србије

Фото: Скриншот Извор: Глас Западне Србије

„Завршена је јавна набавка, купили смо лап-топ рачунаре за све одборнике и у току је инсталација софтвера које ће одборници моћи да користе да би преузели скупштински материјал у електронској форми. До сада се 65 одборника изјаснило да скупштински материјал жели да преузме у електронској форми, то је знатно олакшање за буџет града и значајна уштеда“, рекао је Трифуновић за Глас западне Србије.

Са новог портала одборници имају могућност да преузму материјал, могу се пронаћи сва одборничка питања, као и одговори на та питања.

„Идеја је да сви материјали и све тачке дневног реда буду у електронској форми, кроз нови сајт града Чачка који ће ускоро бити пуштен у рад. Од ове седнице екеспериментално смо пустили и лајв стрим, тако да ће грађани поред директних телевизијских преноса моћи да седнице прате и путем портала. Телевизијски преноси и даље остају“, истакао је Трифуновић.

Фото: Скриншот Извор: Глас Западне Србије

Фото: Скриншот Извор: Глас Западне Србије

Према његовим речима, ускоро ће се и седнице Градског већа директно преносити путем портала.

Власник и директор агенције Студио Но. 1 Небојша Милетић, каже да се у израду новог портала кренуло након посете премијерке Ане Брнабић Чачку, када се говорило о новим електронским услугама.

„На пројекту се ради три месеца и план је био да се до почетка децембра оспособи скупштински сајт. Увелико се ради и на завршетку сајта града. Идеја је да сви подаци буду доступни на једном месту, да одборници, новинари могу преузимати скупштински материјал, а многе ствари буду доступне јавности“, рекао је Милетић.

Он је нагласио да је Чачак 2006. године био први град у Србији који је покренуо интернет портал, а данас је опет први по новом сајту и новим иновацијама.

„Град нас је ангажовао и успели смо да уз наш труд, рад и средства урадимо све ово. Осим Чачка, овако нешто могло се видети самона порталу Скупштине Србије. Портал је прилагођен за све врсте уређаја, тако да на пример седницу Скупштине града можете гледати било где“, рекао је Милетић.

Према његовим речима, крајњи циљ је да се путем новог сајта обједини наплата.

Извор: Глас западне Србије

Ова вест је прочитана 93 пута.