Србија је у Будимпешти потписала комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи аутопута Прељина – Пожега.

Реч је о уговору за изградњу једне од најтежих деоница на Коридору 11, од Прељине до Пожеге, чија је вредност 450 милиона евра.

Тај ауто-пут има велики значај за повезивање Србије и региона, јер представља наставак Коридора 11 ка граници са Црном Гором, али је и део будућег ауто-пута Београд-Сарајево, пошто од Пожеге преостаје да се изгради још око 60 километара до границе са БиХ.

Чачак Пожега илустрација Фото Принтскрин Извор Глас Западне Србије

Чачак Пожега илустрација Фото:Принтскрин Извор: Глас Западне Србије

Скоро трећину трасе на будућем аутопуту од Прељине до Пожеге чиниће мостови и тунели. Деоница Прељина-Пожега је подељена на три мање деонице. Од Прељине до Пријевора дуж реке Чемернице и малим делом поред Западне Мораве у дужини до 8,27 километара.

Од Пријевора до Лучана би требало асфалтирати 15,51 километар и изградити 20 мостова који ће бити дужи од три километра. Пројектована је и изградња тунела „Лаз“ од 1.750 метара.

Трећа поддеоница од Лучана до Пожеге протезаће се на седам километара и на њој би требало да буду изградјена три моста, тунел дуг 2.040 метара, петља у Лучанима и мост преко реке Бјелице.

Део аутопута Коридора 11 Прељина – Пожега један је од најзахтевнијих на правцу Коридора 11 и обухвата обилазницу око Чачка и заобилази Овчарско-кабларску клисуру. Спаја и два битна путна правца – један према Црној Гори, други према БиХ.

„Од Пожеге до Котромана, односно до Вишеграда, предвиђен је ауто-пут. Саобраћајни институт ЦИП је урадио генерални пројекат, а треба да се настави, треба да се ураде идејни и главни пројекти како би се повезала Република Српска“, каже Милутин Игњатовић из Саобраћајног института ЦИП за РТС.

Пројектанти кажу да ће градња бити компликована, али да су испуњени сви услови да ова саобраћајница буде у складу са свим еколошким и саобраћајним стандардима Европске уније.

„Овај пут има три тунела: Трбушани, Лаз и Муњино брдо, 32 моста, 11 надвожњака, и три петље, од чега је најважнији чвор Прилипац, који се налази на самом крају деонице, одакле воде путеви ка Бољарима и Котроману“, објашњава пројектант ауто-пута Невенка Ђокић за РТС.

Уговор се односи на пројектовање и извођење радова и испоруку опреме, материјала и делова са роком за извођење радова од 36 месеци, у који није укључен период израде и усвајања пројектне документације.
Та деоница је наставак пројекта изградње ауто-пута Београд – Јужни Јадран, укупне дужине 258 км.

У Србији је 2016. на Коридору 11 пуштен у саобраћај аутопут Љиг – Прељина у дужини од 40 км, а у ускоро би требало да буде завршен и цео потез од Обреновца до Прељине у дужини од 102 км. На тој траси су деоница Уб – Лајковац коју су раније изградили домаћи извођачи, а Кинези са домаћим подизвођачима су при крају градње две деонице: Обреновац-Уб и Лајковац-Љиг.

Кинези граде и аутопут од Сурчина до Обреновца који ће бити завршен 2019. Планирана је и градња од Пожеге до Бољара на граници са Црном Гором.

Извор: Б92

Ова вест је прочитана 593 пута.